Observatieformulier publiceren aan ouders

Bij het aanmaken van een observatieformulier is het mogelijk om in te stellen dat het formulier gepubliceerd kan worden aan ouders. Dit vul je in door een vinkje te zetten bij ‘’publiceerbaar aan ouder’’.

Op het moment dat je dit vinkje aanzet, zal de knop ‘’publiceren aan ouder’’ tevoorschijn komen bij het afronden van het formulier. Zoals je in onderstaande afbeelding kunt zien,  is deze knop dan te zien onder ‘’Acties’’:

Op het moment dat een pedagogisch medewerker een observatieformulier publiceert aan een ouder kunnen zij deze inzien in de web- browser of via de app door middel van het tabje ‘’Meer…’’. Op de web- versie zal de ouder onder ‘’mijn gegevens’’ een tabje met ‘’mijn observaties’’ zien waarin ze de gepubliceerde observatieformulieren kunnen inzien.

De ouder ziet dan het formulier net zoals de medewerker het formulier ziet. Op het moment dat zij het formulier downloaden door middel van de knop downloaden, wordt er een PDF- bestand gemaakt van het formulier in ligstand. De reden om het formulier in ligstand te doen, heeft te maken met de tijdlijn en eventueel opmerkingen en/of foto’s. In onderstaande afbeelding is één pagina van een observatieformulier te zien in een PDF- bestand.