Video module

Een foto zegt meer dan 1000 woorden, dat merken we maar al te goed bij Konnect. Met meer dan 150.000 gedeelde foto’s per maand dragen wij dagelijks bij aan het inzichtelijk maken van wat er gebeurt bij u op de opvang. Maar sommige moment vragen om meer dan een foto, voor dat soort momenten is het nu ook mogelijk om korte video’s te delen via Konnect. Een video die gemaakt is met een tablet kan snel gedeeld worden met de juiste ouders. Ouders kunnen de video bekijken binnen het fotoboek in hun App en in het Ouderportaal.

Grote van de video
De maximale grootte van een video om toe te voegen is 75MB. Met 75MB kan je een behoorlijke tijd filmen zolang je de resolutie van de video niet te hoog instelt. Een resolutie van 4k zal een vele male kortere opname tijd inhouden dan een filmpje van een 480P resolutie. Je zou dus even moeten experimenteren met de resolutie en hierin de juiste balans vinden.

Voor ouders die filmpjes kijken op de tablet of telefoon is een resolute van 480P of 720P prima (waarvan 720P een keer zo scherp is als 480P). In de instellingen van je recorder / tablet of ander device kan je dit terugvinden, hoe hoger het getal hoe beter de resolutie hoe groter het filmpje.

Video resolutie instellen
iOS
Instellingen -> Camera app -> Neem video op -> Kies resolutie

Android
Open camera app -> klik op tandwieltje -> Videogrootte -> kies resolutie

Video zichtbaar voor ouders
Video’s die gedeeld worden met Ouders van gekoppelde groepen zijn niet zichtbaar in de OuderApp. Het advies is daarom om de kinderen die op de video staan te markeren. Direct na het uploaden van een video kom je automatisch in volgend scherm terecht. Daarbij selecteer je het volgende:
-> Onder Gedeeld met ... selecteer je ouders van gemarkeerde kinderen (zie rood omkaderd)
-> Vink Uitgebreide lijst aan (zie rode pijl)
-> Vervolgens kan je de kinderen aanvinken waarvan je de video met de ouders wil delen
-> Als je alle kinderen aangevinkt hebt klik je op Afronden
-> De video wordt dan direct gedeeld met alle ouders van de kinderen die aangevinkt zijn in het fotoboek

Ook kan je een video na het uploaden delen via het Dagboek of via een Groepslogboekbericht met ouders.

Download hier de Handleiding voor de Video-module