Kindkenmerktypen gebruiken

In sommige gevallen kan het gebruikmaken van Kindkenmerktypes een heel handige manier zijn om snel weer te kunnen tonen of een bepaald 'label' van toepassing is op een kind.

Kindkenmerktypen zijn kleine labels die getoond worden op de Kindkaart en zijn per kind zichtbaar op de Aanwezigheidlijst. Hierdoor is in één oogopslag duidelijk welke labels van toepassing zijn op het kind.

Update Maart 2020Rondom alle Corona-maatregelen kan het slim zijn om kinderen van ouders in vitale beroepen hiervoor een eigen label te geven, zo kan duidelijk gemaakt worden welke kinderen op de opvang verwacht worden.

In het voorbeeld hieronder heeft het kind 2 kindkenmerktypes, namelijk: Allergie en Medisch/Medicatie

kindkenmerktypen.png

Het is ook mogelijk om specifieke uitzonderingen in de klantinstellingen te maken voor de kinderen die gekoppeld zijn aan een bepaald kindkenmerktype. Dit noemen we een Labelgroep.  De labelgroepen moeten aangemaakt worden door medewerkers van de helpdesk.

De kindkenmerktypes zelf kunnen helemaal naar eigen inzicht worden ingericht. Zowel de tekst als de kleur is vrij instelbaar. Ga hiervoor naar: Beheer -> Applicatiebeheer -> Beheer kindkenmerktypen. Wanneer deze optie er niet bij staat, kan het zijn dat de module hiervoor niet is ingeschakeld. Neem hierover contact op met de helpdesk.

Bekijk hier de instructievideo over kindkenmerktypen en lees hier het stappenplan om Kindkenmerktypen aan te maken en in te stellen,

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0
Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen