Veelgestelde vragen

We krijgen een aantal vragen, nu ook de kinderopvang dicht gaat voor de komende weken. De meeste vragen gaan over afmeldingen, en hoe het best in te richten dat de planning niet doorgaat de komende weken. Onderstaand een aantal van deze vragen en onze antwoorden.

We willen voor deze uitzonderlijke situatie geen tegoeden toekennen, hoe stel ik dit in?
Hiervoor ga je naar Beheer->Applicatiebeheer->Klantinstellingen. Onder het tabblad ‘afwezigheden’, kun je de instelling Afwezigheid toevoegen aan tegoeden door ouders (A2030) aanpassen. Dit kan niet tijdelijk ingesteld worden. Klik hier voor meer informatie.

Kan ik niet gewoon sluitingsdagen invoeren in de kalender?
Dit is over het algemeen niet wenselijk, het is namelijk niet mogelijk om sluitingsdagen op organisatieniveau uit te zonderen voor enkele groepen. Sommige groepen zullen open moeten blijven om ouders met vitale functies te kunnen ondersteunen.

Hoe kan ik onderscheid maken voor ouders met vitale functies?
Door gebruik te maken van kindkenmerken kan je onderscheid maken voor ouders met vitale functies. De kindkenmerken zijn te vinden onder Beheer->Applicatiebeheer->Beheer kindkenmerken. Hier kun je een kindkenmerk ‘Ouder vitale functie’ aanmaken. Deze kindkenmerken kun je vervolgens koppelen aan een labelgroep, die KidsKonnect-helpdesk voor je aan kan maken. Je mag daarvoor bellen of mailen, ondersteuning in informatievoorziening is nu een hoge prioriteit voor ons, we proberen dus zo snel mogelijk te reageren. Klik hier voor meer informatie.