Gastkind toevoegen voor noodopvang

Als de organisatie noodopvang wilt aanbieden voor ouders met een cruciaal beroep, adviseren we om de kinderen toe te voegen als gastkind. Een gastkind wordt niet overgenomen naar het kindplanpakket waardoor er ook geen kosten in rekening gebracht zullen worden. Wel is het van belang dat de belangrijke kindgegevens worden getoond zoals bijvoorbeeld een allergie. Deze gegevens kan je toevoegen op het moment dat een gastkind daadwerkelijk aanwezig is gemeld (aankomsttijd geregistreerd). Het gastkind wordt dan zichtbaar bij Belangrijke kindgegevens waardoor je de kindnotities kan toevoegen. Vervolgens kan de aanwezigheid worden verwijderd, de kindnotities blijven wel zichtbaar wanneer het gastkind op een andere dag wordt gepland / aangemeld.

Als je niet de mogelijkheid hebt bij kind toevoegen om te kiezen voor gastkind, neem hierover dan contact op met de helpdesk. 

Een gastkind kan toegevoegd worden via de aanwezigheidslijst -> Kind toevoegen.

 Aanwezigheidslijst.png

 Vervolgens kies je voor Gastkind.

 Kind_toevoegen.png

Zoek op naam en/of geboortedatum naar gastkinderen die eerder geweest zijn of klik op 'Nieuw gastkind' om een nieuw gastkind toe te voegen. Als er wordt gekozen voor Nieuw gastkind wordt er een scherm geopend waar de contactgegevens van ouder ingevuld kunnen worden en aangeven op welke groep het kind wordt geplaatst.

Je kunt een gastkind altijd verwijderen, maar soms wil je dit niet. Je kunt de gegevens van een gastkind wijzigen, door bij ‘Kind toevoegen’ het gastkind op te zoeken. In de gegevens die dan beschikbaar worden, kun je aanpassingen maken die je elders niet kunt, waaronder geboortedatum, telefoonnummer en emailadres.

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0
Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen