24-uurs opvang

Algemeen
Wanneer jullie als organisatie 24-uurs opvang (gaan) aanbieden kan hiervoor in jullie kindplanpakket een nieuwe groep aangemaakt worden met juiste openingstijden. Let er in alle gevallen op of er een ander tarief gefactureerd moet worden. Dit moet dan ook ingesteld worden!

Een aanvraag voor nachtopvang via Konnect moet in 2 delen aangevraagd worden omdat een aanvraag niet ‘over de dag heen’ gedaan kan worden.

Wanneer er nachtopvang voor een kind aangevraagd moet worden zal dat op volgende wijze moeten (voorbeeld):
31-03-2020, 18.00 – 23.45 (tot 0:00 uur is niet mogelijk in Konnect)
01-04-2020, 0.00 – 08.30
Dit zijn dus 2 losse boekingen, waarbij de dagen elkaar dus opvolgen.

Advies is om de aanvragen door medewerkers te laten verwerken – ouders sturen een bericht naar de groep – en hierbij gebruik te maken van de optie voor medewerkers om zelf tijden in te geven. Deze optie kan je indien nodig inschakelen door klantinstelling Zelf tijden kiezen door medewerkers (E4140) op ‘Ja’ te zetten.

Kocon
In Kocon kan een groep een openingstijd krijgen vanaf 0:15 uur en tot 23:45 uur.
Het advies daarbij is om een aparte groep aan te maken voor nachtopvang die een openingstijd krijgt van ‘eindtijd reguliere opvang’ – 23:45 en van 0:15 – ‘starttijd reguliere opvang’. Deze openingstijden van de groep zullen dan aangevraagd kunnen worden in Konnect. Het aanvragen van opvang vanaf/tot 0:00 uur is niet mogelijk.

KidsVision
Wanneer je werkt met KidsVision is het advies om de opvang voor 24-uurs opvang in direct in KidsVision te verwerken. Voor meer informatie kan je terecht op de kennisbank van KidsVision
https://vraag.kidsvision.nl/support/solutions/articles/9000184433-advies-hoe-om-te-gaan-met-aan-en-afwezige-kinderen-ook-24uurs-opvang-

The Nanny
Het aanpassen van openingstijden van een groep is niet nodig. Wel het advies om een aparte groep aan te maken voor 24-uurs opvang. Via Konnect kan de aanvraag ingediend worden voor 24-uurs opvang. De tijden van de aanvraag worden weggeschreven in de weekplanning.

Portabase
In Portabase zullen de openingstijden van de groep ingesteld moeten worden voor 24-uurs opvang. Het advies daarbij is om een aparte groep aan te maken voor nachtopvang die een openingstijd krijgt van ‘eindtijd reguliere opvang’ – 0:00 uur en van 0:00 – ‘starttijd reguliere opvang’.

KidsAdmin
In KidsAdmin zullen de openingstijden van de groep ingesteld moeten worden voor 24-uurs opvang. Het advies daarbij is om een aparte groep aan te maken voor nachtopvang die een openingstijd krijgt van ‘eindtijd reguliere opvang’ – 0:00 uur en van 0:00 – ‘starttijd reguliere opvang’.

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0
Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen