Corona klantinstellingen

Op 1 mei hebben we via de nieuwsbrief gecommuniceerd over een aantal nieuwe instellingen om de opvang in de corona periode goed in te regelen. Klik hier voor meer informatie over het herstellen van de klantinstellingen. Hierbij de extra toelichting op de klantinstelling voor de corona periode:

Extra toelichting klantinstellingen
De instellingen rondom de de Corona-periode staan bij de klantinstellingen. De klantinstellingen staan onder Beheer -> Applicatiebeheer -> Klantinstellingen -> Algemeen. Onderaan staan de instellingen rondom de corona-periode.

De instellingen kunnen aangepast worden bij Actieve instellingen wijzigen. Door te klikken op het pennetje kan de standaardinstelling worden aangepast.  Wanneer een klantinstelling is gewijzigd, verandert het kopje naar Gewijzigde klantinstellingen. Ook wordt door het oranje balletje aangegeven hoeveel wijzigingen er zijn gedaan. De instellingen die aangepast zijn worden weergegeven met een oranje driehoek. Als de regels zijn aangepast klik je op Wijzigingen toepassen, vanaf dat moment gelden de wijzigingen. Voeg bij het publiceren een korte toelichting toe van de wijzigingen. Meer informatie over klantinstellingen staat in onze handleiding (klik hier) en de instructievideo (klik hier).

Instellen van einddatum
De instelling G1930 (Einddatum t/m wanneer planning en validatie vrije tijden onderdrukt wordt). Deze instelling geeft aan tot wanneer de validatie wordt onderdrukt op de ingevoerde vrije tijden op min/max tijd (instelling G1920). staat nu standaard op 1 juni 2020.

De instelling G1940 (Einddatum tot wanneer facturatie extra opvang onderdrukt wordt) is van toepassing op de einddatum voor het onderdrukken van de facturatie. Standaard staat deze einddatum ook op 1 juni 2020, maar kan verruimd worden indien je dit wenst.

Belangrijk is dat boekingen na 20 mei die al waren ingediend voor 14 mei niet met terugwerkende kracht aangepast.

Extra toelichting aanvraagbare dagdelen
Onder beheer tijden aanvraagbare dagdelen kunnen er opvangtijden worden ingevoerd deze dagdelen kunnen vervolgens door de ouder of medewerker aangevraagd worden. Bij Beheer tijden aanvraagbare dagdelen kunnen tijden worden ingevoerd op verschillende niveaus: organisatieniveau, locatieniveau of op groepsniveau. Op deze manier kunnen er andere tijden worden aangeboden in verband met de wisselde openingstijden van de scholen.

Wanneer je deze blokken invoert is het belangrijk om een einddatum in te voeren zodat de aanvraagbare dagdelen automatisch komen te vervallen. Mocht de overheid besluiten deze periode te verlengen, ben je zelf verantwoordelijk de einddatum van de blokken aan te passen. Klik hier voor meer informatie.